empty helper element to center layout

Sir Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdász gondolatai a munka világáról a digitális korszakban a Cedefop podcast legújabb adásában

Sir Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdász a Cedefop Skillset and match podcastjében exkluzív, átfogó interjúban osztotta meg előremutató nézeteit a munka jövőjéről, az automatizálásnak a munkahelyekre gyakorolt hatásáról, Európa elkötelezettségéről az élethosszig tartó tanulás mellett, a 2. európai készség- és munkahelyfelmérés (2nd European skills and jobs survey, ESJS2) eredményeiről és más témákról.

A Nobel-díjas közgazdász arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy alkalmazkodjanak a legújabb technológiai forradalomhoz és felszólítja a kormányokat, hogy tegyenek lépéseket a digitális technológiák által okozott egyenlőtlenségek ellen.

Sir Christopher Pissarides, aki jelenleg az Egyesült Királyságban a munka jövőjéről szóló projektet vezeti, volt a Cedefop "A digitális átmenet elősegítése" című konferenciájának vezető előadója. A konferencia az ESJS2 eredményeit vitatta meg.

A Cedefop podcast-sorozatának előfizetésével naprakészen követheti a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket, elemzéseket és gondolatokat.

A szakértők, politikai döntéshozók, szociális partnerek, szakképzési szakemberek és tanulók részvételével rendszeresen jelentkező sorozat választ ad a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos valamennyi kérdésre, az előttünk álló kihívásokra és azok megoldási módjaira.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: 

https://www.cedefop.europa.eu/en/podcasts/cedefop-podcast-episode-13-nobel-laureate-economist-sir-christopher-pissarides-work-digital-era

Kép forrásának megjelölése:

https://d3t3ozftmdmh3i.cloudfront.net/production/podcast_uploaded_episode400/18474974/18474974-1673538015597-d8f0d8a296557.jpg

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország