"Skillset and Match” szeptemberi különszáma

ReferNet: európai tudásháló a szakképzés szolgálatában

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.-vel együtt sikeresen pályázott a 2020-2023-as időszakra az  Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) által létrehozott és koordinált ReferNet szakmai hálózat  magyarországi működtetésére.

Hírek

Az Európai Bizottság SELFIE eszköze hamarosan a munkaalapú tanulás különböző formáiban is elérhető lesz

Az Európai Bizottság kezdeményezésére az iskolák számára kifejlesztett digitális felkészültséget önértékelő eszköz hamarosan a munkaalapú tanulás (WBL) különböző formáiban is elérhető lesz. A tesztelés legkorábbi eredményei várhatóan 2020 végére lesznek meg, az eszköz teljeskörű bevezetésére pedig 2021 első félévének a végén kerülhet sor.

Olvasasi idő: 2 perc

Elkészült a Cedefop elemzési kerete a készségfejlesztési pályákról

A Cedefop legújabb kiadványa az alacsonyan képzett felnőttek készségfejlesztésének lehetséges útjait vizsgálja. A következő lépés az lesz, hogy az elemzési keret megállapításait néhány olyan országban fogják kipróbálni, amelyek beleegyeztek abba, hogy a kutatás témájára fókuszáló tematikus átvizsgálásban vegyenek részt. Ezen országok közé tartozik többek között Magyarország is.

Olvasasi idő: 2 perc

Megjelenet a Cedefop szakképzéssel kapcsolatos magazinjának, „Skillset and Match” szeptemberi különszáma.

A magazin online kiadása kiemelten foglalkozik az európai szakmai oktatás és -képzés 2020 utáni helyzetével illetve rá lehet keresni benne a legfrissebb Cedefop publikációkra és közelgő eseményekre is.

Olvasasi idő: 1 perc

Cedefop Fotópályázat 2020 - Közeleg a benyújtási határidő!

Az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) által ötödik alkalommal meghirdetett fotópályázat (CedefopPhotoAward 2020) határideje 2020. szeptember 15-én fog lejárni. Ezúton is bátorítjuk a szakképzésben tanuló diákokat és tanáraikat, hogy nevezzenek a pályázatra, még nem késő.

Olvasasi idő: 2 perc

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
Közérdekű adatokImpresszumAdatvédelmi és adatkezelési tájékoztatóCookie tájékoztatóProjekt alapadatokAkadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország

ITM logoIKK logo