empty helper element to center layout

Pályaorientációs szakpolitika és gyakorlat a Covid-19 világjárvány alatt - egy közös nemzetközi felmérés eredményei

A koronavírus járvány egyre növekvő negatív hatása az emberekre, megélhetésükre és a nemzeti munkaerő-piacra még fontosabbá tette a pályaorientáció szerepét az egyének, családok, közösségek, munkavállalók és munkáltatók, valamint a társadalom életében.

A Cedefop beszámoló egy közösen megvalósított nemzetközi villámfelmérés eredményeit elemzi, azzal a céllal, hogy pillanatképet nyújtson arról, hogy a pályaorientációs szakpolitikák, -rendszerek és -gyakorlatok, hogyan alkalmazkodtak a 2020 márciusában kinyilvánított Covid-19 világjárvány kihívásaihoz, és hogyan birkóztak meg azokkal.   

A 2020. június 08. és 2020. augusztus 03. közötti felmérés feltárta ezeket a szakmai kérdéseket, rendszereket és gyakorlatokat (a táv- és IKT alapú szolgáltatásokra fókuszálva), vizsgálva az egyes kormányok világjárvány miatt bevezetett korai intézkedéseit. Azt, hogy a pandémia és annak társadalmi következményei milyen mértékben váltottak ki vitát a pályaorientáció reformjáról, valamint azt, hogy a pályaorientációnak milyen szerepe van a pandémia utáni helyreállító intézkedésekben. Továbbá figyelembe vette a nemzetközi és donor testületek támogató szerepét is. 

Az angol nyelvű cikk linkje: https://www.cedefop.europa.eu/en/publications-and-resources/publications/4193

 

Képillusztráció: Shutterstock

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország