empty helper element to center layout

Cedefop podcast 16. epizód: Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke, a Készségek Európai Évéről beszélget

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke exkluzív interjúban osztotta meg nézeteit a készségekről, illetve, hogy a Bizottság mit tesz a készségek támogatása érdekében. Arról is beszélt, hogy milyen előnyökkel járhat az emberek számára a Készségek Európai Éve, amely az Európa-napon, május 9-én kezdődött.

Schinas úr elismerte, hogy a készséghiány nagy problémát jelent az európai munkaerőpiac számára. Úgy látja, hogy az Európai Év a világjárvány alatt szenvedő európai fiataloknak az oktatásban, a képzésben, a mobilitásban és a munkaerőpiacon is lehetőségeket biztosít.

Véleménye szerint megvan a politikai akarat és a szabályozási keret, példátlan erőforrásokkal rendelkezünk és most építjük ki a szükséges szinergiákat és tudatosságot ahhoz, hogy az Európai Év minden szinten működjön. Hozzátette, hogy soha ennyi pénz nem állt még rendelkezésre az Európai Unióban a készségek fejlesztésére.

A kezdeményezés "Brüsszel mentesítését" szorgalmazta, mivel, ha az Európai Évet kivinnénk Brüsszelből, az hozzájárulhatna a nagyobb sikerhez. Ennek a folyamatnak a részeként a Készségek Európai Évének a helyi kezdeményezések tulajdonosává kell válnia: InfoPontok, tagállami képviseletek, Europe Direct központok, illetve számos helyi érdekelt, szolgáltató és tanuló is bevonásra került, akik következetesen részt vesznek a készségfejlesztési munkában úgy, mint az egyetemek, szociális partnerek és vállalkozások. A Készségek Évének fókuszában a helyi szereplők, a szolgáltatók és a tanulók, valamint a helyi szereplők és a tanulók közötti együttműködés fog állni.

A Cedefop podcast-sorozatának legutóbb megjelent epizódja angol nyelven itt érhető el.

A Cedefop podcast-sorozatával naprakészen követheti a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket, elemzéseket és gondolatokat.

A rendszeresen jelentkező sorozat szakértők, politikai döntéshozók, szociális partnerek, szakképzési szakemberek és tanulók részvételével új megvilágításba helyezi a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos kérdéseket, az előttünk álló kihívásokat és azok megoldási módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon. 

Forrás: https://www.cedefop.europa.eu/en/podcasts/cedefop-podcast-episode-16-european-commission-vice-president-margaritis-schinas-european-year 

Fotó: Shutterstock

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország