empty helper element to center layout

Új Cedefop podcast: Mit érnek a mikro-tanúsítványok?

A Cedefop Skillset and match podcastjának 6. epizódjából megismerheti a mikro-tanúsítványokkal kapcsolatos fő kihívásokat az ún. ikerátmenet – zöld és digitális átmenet - tükrében, amely az oktatási közösségben és az európai politikai döntéshozók körében is hevesen vitatott téma.

Az Európát sújtó közelmúltbeli válságok felgyorsították többek között a digitális és zöld átállást, előtérbe helyezve a mikro-tanúsítványokat mint lehetséges választ a munkaerő-piaci igényekre. A podcastban Loukas Zahilas és Anastasia Pouliou, a Cedefop munkatársai vitatják meg a mikro-tanúsítványokhoz kapcsolódóan az akkreditáció, a validáció és a hordozhatóság kérdéseit, nehézségeit és jövőbeli perspektíváit. 

 

A Cedefop podcast sorozatai körüljárják a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és a munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket és elemzéseket.

A podcast sorozat rendszeresen szólaltat meg szakképzési szakértőket, politikai döntéshozókat, szociális partnereket, valamint tanulókat, új megvilágításba helyezve a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos témákat, az előttünk álló kihívásokat és azok kezelésének módjait.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: https://www.cedefop.europa.eu/en/news/new-cedefop-podcast-value-microcredentials

Kép forrásának megjelölése: https://www.cedefop.europa.eu/files/styles/large/public/podcast-headline_episode-6.png?itok=hKt6_b2m

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország