empty helper element to center layout

Gyakorlati képzés a zöldebb gazdaságok és társadalmak szolgálatában

Mivel a zöld átmenet új készségek iránt teremt igényeket az egyes ágazatok és szakmák körében, a szakképzés számára prioritás a munkaerő felkészítése, átképzése és továbbképzése

A tanulószerződéses gyakorlati képzés lehetőséget biztosít a fiataloknak és a felnőtteknek a megfelelő készségek fejlesztésére; ugyanakkor a zöld átállás miatt a tanulószerződéses gyakorlati képzésnek is változásokon kell keresztülmennie. A Cedefop és az OECD megvizsgálja ezt a kétirányú kapcsolatot.

Ez a kiadvány gyakorlatokból és kutatásokból merítve nyújt betekintést abba, hogy a tanulószerződéses gyakorlati képzés hogyan mozdíthatja elő és reagálhat a zöld gazdaság és társadalom igényeire, a kisléptékű tanterv-modul adaptációktól az átfogóbb ágazati vagy regionális megközelítésekig. Ily módon a tanulószerződéses gyakorlati képzések transzformációs potenciált jelentenek a gazdaságok és társadalmak számára, válaszolva azokra a lehetőségekre és kihívásokra, amelyek támogathatnak egy olyan zöld fellendülést, amely senkit nem hagy hátra.

 

A kiadvány letölthető innen.

 

Forrás megjelölése:

https://www.cedefop.europa.eu/en/publications/3091

 

Kép forrásának megjelölése:

https://www.cedefop.europa.eu/files/cover_3091_en.jpg

 

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország