empty helper element to center layout

Cedefop Fotópályázat 2020 - Közeleg a benyújtási határidő!

Az Európai Szakképzés-fejlesztési Központ (Cedefop) által ötödik alkalommal meghirdetett fotópályázat (CedefopPhotoAward 2020) határideje 2020. szeptember 15-én fog lejárni. Ezúton is bátorítjuk a szakképzésben tanuló diákokat és tanáraikat, hogy nevezzenek a pályázatra, még nem késő.

2018-ban magyar pályamunka  lett az első,  amelyet a  Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola  "C.Force team" nevű csapata nyújtott be, de 2018-2019-ben további magyar csapatok is bekerültek a legjobb 20 közé

A pályázat keretében az EU tagállamaiban, Norvégiában  és Izlandon  szakmai oktatásban vagy képzésben tanuló csapatok indulhatnak, hogy egy kreatív képtörténet (photostory) keretében  mutassák be  digitális vagy „zöld” (környezettudatos)  készségeiket, jártasságukat.  

A 4-5 képből álló történetet egy rövid, legfeljebb 100 szóból álló narratívával kell    kiegészíteniük a csapatoknak, amelyben a munkájuk mögött meghúzódó ötletet magyarázzák meg. Ebben az évben először a résztvevőknek arra is lehetőségük van, hogy egy rövid (max. 60 másodperces)  kiegészítő videó felvételt készítsenek, amelyben a képtörténet fő üzenetét emelik ki. 

 

A csapatokban legfeljebb négy, a szakképzésben vagy felnőttképzésben tanuló diák vehet részt, az EU tagországaiból, Norvégiából és Izlandról. Két nyertes csapat tanáraikkal, oktatóikkal együtt 2020 novemberében Berlinbe utazhat az Európai Szakképzési Hétre, ahol annak fő rendezvényén lesz kihirdetve az első helyezést elért csapat. Egy harmadik csapat a zsűri díját fogja elnyerni és Görögországba utazhat a Thesszaloniki Nemzetközi Filmfesztivál 2020. novemberi  megnyitójára. A Cedefop mindkét városban kiállítást rendez a nyertesek és döntősök  képeiből. 

A legjobb videót készítő összes csapattag tanuló egy Interrail általános vasúti bérletet nyer, amellyel egy hónapon belül öt napra lehet elutazni Európa 33 országba. Légy extra kreatív, hiszen akár egyszerre is megnyerheted a képtörténetért és a videófelvételért járó díjat. 

 

Ha a fennálló koronavírus helyzet miatt az egyik vagy az összes eseményt lemondják vagy virtuálisan rendezik meg, a nyerteseket a következő évben megrendezésre kerülő eseményekre hívják meg. További információért olvassátok el  a versenyszabályzatot.  

A pályázat benyújtásának végső határideje 2020. szeptember 15., 23:59, közép-európai idő.

A nevezési feltételek magyar nyelven a következő linken találhatóak:

https://szakkepzesihet.hu/downloads/cedefop.pdf

ReferNet logo monokróm
ReferNet logo kis verzióCEDEFOP logo
  • Közérdekű adatok
  • Impresszum
  • Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
  • Cookie tájékoztató
  • Projekt alapadatok
  • Akadálymentesítési nyilatkozat

Minden jog fenntartva © 2020 ReferNet Magyarország